Leer ons team kennen

Etelka
Eigenaar

Jolien
Leidinggevende

Over welke kwaliteiten moet een goede PM-er beschikken volgens jou?

Een goede PM-er heeft vele kwaliteiten, de belangrijkste voor mij is interesse in hoe kinderen opgroeien en ontwikkelen en daar graag een goede bijdrage aan willen geven.

Samen met kinderen ontdekken hoe de wereld in elkaar zit, van elkaar leren, elkaar helpen en vooral veel plezier hebben samen. Bij onze groene opvang komt daar natuurlijk de liefde voor de natuur en alles wat met buiten te maken heeft bij. Buiten valt er altijd van alles te ontdekken of het nou zoeken naar diertjes en ze voeren en/of huisjes voor ze maken is of kijken hoe de bladeren van de bomen en struiken er allemaal anders uit zien er is iedere dag iets nieuws te ontdekken.

Verder is zowel samenwerken in een team als zelfstandig kunnen werken belangrijk. Communicatie, onderling en ook met ouders en de kinderen. Flexibel zijn is handig aangezien je met kinderen altijd voor verrassingen kan komen te staan.

Deirdre
Assistent leidinggevende

Hoe denk je dat de kinderen het concept ‘groene opvang’ ervaren?

De kinderen vinden het heerlijk dat er buiten zoveel ruimte is en speelmogelijkheden zijn. Vanaf heel jong zie je al dat ze op onderzoek uit gaan, ze kruipen overal heen, er is namelijk zoveel te zien. Even naar de trampoline of zandbak, of even bij de dieren kijken. Buiten kunnen ze zich dan ook altijd heel goed zelf vermaken. Ze zijn vanaf het begin zo gewend dat we alles buiten doen dat het heel normaal is voor de kinderen om buiten te eten en te slapen.

Jessica
Pedagogisch medewerkster locatie Nieuwleusen

Wat kun je allemaal met baby’s aan activiteiten doen?

Je kunt hele leuke leerzame activiteiten doen met baby’s zoals handje of voetje verven en daarvan kun je hele leuke figuren en/of dieren van maken. Met de handjes kunnen de baby’s ook lijm op papier smeren en dan er samen met een medewerkster er wat op plakken. Samen bloemetjes, gras, blaadjes etc. plukken en dat kun je dan laten voelen en ruiken. Met een veertje over verschillende delen van het lichaam gaan en die dan ook benoemen. Boekjes voorlezen en alles benoemen wat ze zien, liedjes zingen, muziekles en yoga-les.

Renske
Pedagogisch medewerkster locatie Balkbrug/Nieuwleusen

Welk seizoen is jouw favoriet en waarom?

Op de vraag wat mijn favoriete seizoen is en waarom, moest ik wel even goed nadenken. Dit omdat ik vind dat alle seizoenen iets unieks hebben in het jaar. Als ik dan wel echt een keuze moet maken, kies ik voor de lente. Wanneer dan de zon schijnt ben je er extra blij mee, omdat het niet vanzelfsprekend is. Alles wat eerst een donkere gloed gaf over de wereld krijgt weer kleur, gaat weer bloeien en krijgt weer geur. Ik merk aan mezelf dat ik weer een heel stuk vrolijker word door alles wat er om ons heen gebeurt in de natuur!

Tryntsje
Pedagogisch medewerkster locatie Nieuwleusen

Hoe denk je dat ouders het concept groene opvang ervaren? En hoe ervaar jij het zelf als ouder?

Buiten spelen is gezond en leren en spelen in de natuur staat in het middelpunt. De kleding van de kinderen wordt aangepast aan het weer, dus lekker vies worden mag! Mijn man en ik hebben zelf 2 jonge kinderen. Zij gaan naar de opvang locatie Balkbrug. Wij ervaren de Groene Opvang als een belevenis voor de kinderen. Spelen met modder, water, takken en andere leuke activiteiten… Ook het buitenslapen ervaren wij als zeer positief. Ze slapen vaak beter en langer door de frisse lucht.

Maaike
Pedagogisch medewerkster locatie Balkbrug

Waarom heb je gekozen voor een groene opvang?

Ik heb gekozen voor een groene opvang, omdat het buiten zijn mij heel erg aanspreekt. Zelf vind ik het heerlijk om buiten bezig te zijn. Samen met de kinderen naar buiten gaan en de omgeving om ons heen te ontdekken. Alles wat we zien, samen voelen, bekijken en het erover hebben. Daar leer je het beste van. Met andere woorden: Leren door te doen. Als dan uiteindelijk de kinderen iets helemaal zelf doen, dat geeft mij veel voldoening. Om daarna dan die blije gezichten te zien als je het benoemt is helemaal fantastisch. Daar doe je het voor!

Groene School Overijssel

Nela
Pedagogisch medewerkster locatie Balkbrug/ Nieuwleusen

Ik ben Nela en ik versterk het team van de Groene Helden sinds januari 2023. Oorspronkelijk kom ik uit Polen, daar heb ik Pedagogiek gestudeerd en mijn diploma gehaald. Het was altijd mijn doel om weer als pedagogisch medewerker aan de slag te gaan in Nederland. Ik hou van natuur, buiten activiteiten en nieuwe uitdagingen. Ik Polen had ik nooit een groene opvang meegemaakt en was benieuwd hoe dat in de praktijk eruit zou zien, zo is mijn nieuwe uitdaging begonnen.

Nicky
Pedagogisch medewerkster locatie Balkbrug

Hoe denk jij dat kinderen het concept ‘groene opvang’ ervaren?

Buiten is van alles te beleven en ontdekken, echt álles is voorhanden. Wind, water, zon, aarde, bomen en dieren, groot en klein. Bijna alles kan en daardoor is het een El Dorado voor de kinderen op het gebied van creativiteit en inventiviteit. Als een kind iets ontdekt gaan we daar als groep op in. Op het ene moment wordt de nieuwsgierigheid geprikkeld en samen bedenken we een oplossing, een antwoord, een nieuw spel of een nieuwe uitvinding. We stimuleren en juichen het toe als kinderen daarbij zelf zoveel mogelijk hun eigen ideeën in de praktijk brengen en trots zijn op wat ze hebben gemaakt en bedacht.

Yvonne
Pedagogisch medewerkster locatie Nieuwleusen/Balkbrug

Hoe gebruik ik het groene van de Groene Helden in mijn werk?

Ik vind het zelf heerlijk om buiten te zijn en ik geniet ervan. We hebben zelf een boerderij dus het buitenleven past goed bij mij. Als ik tijdens mijn werk met de kinderen buiten ben gaat het creatief bezig zijn met het “groene” vanzelf. Je wilt de kinderen zelf laten ontdekken en ze wat leren. Ik word nieuwsgierig als ze wat zien en/of ergens op reageren (geluiden) en dan samen kijken wat het is en het verder ontdekken. Buiten gaan de kinderen op ontdekking uit en er is altijd wel iets wat de aandacht trekt en dat vind ik mooi om te zien.

Annet
Pedagogisch medewerkster locatie Nieuwleusen

Hoe gebruik ik het groene van De Groene helden in mijn werk?

Ik vind het heerlijk om met de kinderen buiten te zijn. Buiten hebben de kinderen alle ruimte om te bewegen en kunnen we fijn in de natuur spelen en de natuur ontdekken. Samen klimmen en klauteren op de bult, balanceren over de boomstammen, in de plassen stampen, verschillende bloemen en diertjes bekijken, kleine en grote blaadjes zoeken, luisteren naar de geluiden die we buiten horen en natuurlijke materialen zoeken om mee te spelen en te knutselen. Buiten kunnen we samen met elkaar zoveel leuke activiteiten doen en plezier maken, dat vind ik erg fijn!

Mariska
Pedagogisch medewerkster locatie Nieuwleusen/Balkbrug

Wat kun je allemaal met baby’s aan activiteiten doen ? Gerelateerd tot groene kinderopvang?

Baby’s leren voornamelijk door te voelen, horen, ruiken en zien. Het mooie aan de groene kinderopvang is dat we buiten zijn. Hier valt voor de baby’s van alles te beleven. Zo werken we veel met natuurlijk materiaal en doen hiermee activiteiten zoals een spelletje met geluid door verschillende materialen in bakjes te doen en daarmee te gaan rammelen…Maar zo zijn er nog veel meer activiteiten te doen zoals: heerlijk in het gras liggen en verschillende dingen voelen zoals gras en blaadjes, ruiken aan verschillende kruiden die bij ons in de tuin groeien, met mooi weer met de handjes in het water spetteren.

Marieke
Pedagogisch medewerkster locatie Nieuwleusen/Balkbrug

Welk seizoen is je favoriet en waarom? kun je een voorbeeld geven wat je kunt doen met de kinderen?

Elk seizoen heeft iets moois te bieden. In het voorjaar genieten we van de eerste warme zonnestralen en bewonderen al het nieuwe groen wat weer opkomt. In de zomer is het erg leuk om met de kinderen te genieten van de warmte en daarbij leuke wateractiviteiten te doen.

De herfst neemt mooie bladeren, paddenstoelen en mooie zons op- en ondergangen met zich mee. Je kunt kinderen bewust maken van het seizoen door natuurlijke materialen te gebruiken bij een activiteit.

Nathan
Onderhoudsteam

Rob
Onderhoudsteam