• Welkom bij onze GROENE kinderopvang!

  Iedere ouder wil niets minder dan het allerbeste voor zijn/haar kind! Naast de goede, stabiele en veilige basis die ouders thuis bieden aan hun kind(eren) speelt de kinderopvang een zeer belangrijke rol in de opvoeding en ontwikkelingsmogelijkheden. Een natuurlijke omgeving heeft een vitaliserende en rustgevende werking, dit maakt het tot een ideale pedagogische omgeving voor opgroeiende kinderen. Wij zijn zoveel mogelijk buiten te vinden; in de zomer betekent dit dat wij de gehele dag buiten zijn, in de winter proberen wij minimaal 2 uur buiten te zijn (afhankelijk van de weersomstandigheden en de leeftijd van de kinderen). Wij zijn een voorstander van buiten slapen en gezonde voeding.  Ook stimuleren wij de kinderen om zoveel mogelijk zelf te doen (zelfredzaamheid).

   

   

 • Peuterspeelzaal “De Groene Helden”

  Zoekt u een unieke peuterspeelzaal waar uw kind veel buiten kan zijn en veel leuke dingen kan doen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij bieden kinderen veel activiteiten aan waarbij de peuters spelend leren en tegelijkertijd kennismaken met diverse dimensies van de basisschool. De pedagogisch medewerkers stimuleren de peuters kennis te maken met afwisselende activiteiten zoals knutselen (waaronder tekenen en knippen, kleien, prikken en spelen met vormen en kleuren) en bewegen (door middel van de vele buitenactiviteiten en onze dagelijkse muziekles en/of kinderyoga).

   

  Kinderen die via het consultatiebureau een VVE-indicatie krijgen (bijvoorbeeld kinderen met een taalachterstand of een achterstand in de sociale ontwikkeling) krijgen vanuit de gemeente een tegemoetkoming in de kosten mits zij hier minimaal een bepaald aantal dagdelen gebruik van maken. Voorheen was het alleen mogelijk om via de gemeente Hardenberg gebruik te maken van VVE bij ‘De Groene Helden’ in Balkbrug maar vanaf 2018 kunnen ook kinderen uit de gemeente Dalfsen een VVE-plekje krijgen op onze locatie in Nieuwleusen.

 • Opstap- en ophaalplaats DeKiBo Dedemsvaart

  Opstap- en ophaalplaats DeKiBo
  Kinderopvang De Groene Helden en DeKiBo (de kinderboerderij) in Dedemsvaart hebben sinds mei 2014 de handen ineen geslagen! DeKiBo is de opstap- en ophaalplaats voor kinderen uit Dedemsvaart, zodat ook de kinderen van ouders die de afstand te groot vinden naar onze locatie, kunnen genieten van onze groene kinderopvang!

   

  Van maandag t/m donderdag kan hier gebruik van worden gemaakt. De ophaaltijd in de ochtend verschilt per dag maar zal rond 8:30 zijn. Wilt u vervoer aan vragen neem dan even contact op met ons voor verdere informatie. Rond 17:30 uur zullen de kinderen terug zijn bij DeKiBo en kunnen zij opgehaald worden.

   

  DeKiBo is dé plek voor onze opstap- en ophaalplaats! De visie en werkwijze van onze groene opvang sluit helemaal aan bij deze mooie, ruime locatie met heel veel dieren.

 • Muziek

  Uit onderzoek blijkt dat kinderen door muziek vaak eerder woorden leren, mits de liedjes langzaam en hoog gezongen worden. Het kind heeft dan de tijd om de woorden te verstaan, begrijpen en later zelf uit te spreken. Naast de taal- en spraak ontwikkeling, maatgevoel en de motoriek worden alle andere ontwikkelingsgebieden ook gestimuleerd. Ofwel een all-in-one pakket. Kinderen hoeven natuurlijk niet mee te doen, maar kinderen vinden het vaak zo leuk, dat zij binnen de kortste keren geboeid raken en heel graag mee doen!

 • Kinderyoga

  Bij kinderyoga staat plezier hebben voorop.  Kinderyoga is een combinatie van yoga en spel. Het gaat er vooral om dat je jezelf beter leert kennen. Tijdens  yoga werk je dus aan zelfbewustzijn  en zelfvertrouwen.  Je mag zijn wie je bent! We doen yoga-oefeningen die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen en tijdens de yoga-les wordt geprobeerd aandacht te besteden aan de ademhaling. Door het doen van yoga leren kinderen ondermeer samenwerken, worden ze leniger en voelen ze zich prettiger.

 • Buiten Slapen

  Buiten slapen kinderen vaak beter en langer. Daardoor zijn ze fitter en eten ze beter. Allemaal positieve effecten die het buiten slapen met zich meebrengt. Ook hier geldt weer ‘er bestaat geen slecht weer, er bestaat alleen slechte kleding’. Ofwel met elk weertype kunnen de kinderen buiten slapen. De kinderen worden aangekleed naar de buitentemperatuur: als het buiten koud is liggen ze in een skipak en als het buiten warm is liggen ze onder een lakentje. Buiten slapen heeft nog meer voordelen: door de continu aanstroom van frisse lucht hebben huisstofmijt en schimmelgroei weinig kans zich te ontplooien!

   

  Voordelen t.o.v. reguliere buitenbedjes zijn;
  Vinkje De bedjes kunnen ook gebruikt worden als het regent.
  Vinkje De bedjes kunnen ook gebruikt worden boven windkracht 4.
  Vinkje De bedjes hebben geen extra schaduw middelen nodig in de zomer.
  Vinkje Omdat de bedjes ingebouwd zijn, krijgt de wind bijna geen vat op kinderen die er gebruik van maken.