Wij zijn IBBO

De Groene school is een IBBO- school (Ik Ben Bewust Onderwijs). Elke IBBO school wordt gedragen door de natuurlijke eigenschappen van een bijzondere natuursteen, onze school draagt de naam IBBO IJskwarts.

De eigenschappen van de steen IJskwarts:

deze eigenschappen staan in het teken van persoonlijke groei en ontwikkeling. De steen stimuleert je om je potentieel en je zielendoel waar te maken en negatieve gedragspatronen en emoties (bijvoorbeeld angst en verdriet) die deze groei in de weg staan, los te laten. Het helpt je om je te richten op een positieve toekomst. De steen stimuleert verlichting, transformatie, spiritueel inzicht en spirituele groei.

IBBO Onderwijs:

De nadruk binnen het IBBO onderwijs ligt op het bewust worden van het levensproces, wat leidt tot vrijheid, innerlijke kracht, vertrouwen, onvoorwaardelijke liefde, warmte, inzicht, vreugde en passie.

De belangrijkste pijler van het spiritueel onderwijs bij IBBO is het bewustzijn dat de leer- en ervaringsplek een veilige plaats is waar zowel het kind als de begeleiders bewust kunnen zijn van wie zij werkelijk zijn. Beiden hebben hun eigen identiteit in talenten, bewustzijn, capaciteiten en het recht op persoonlijke ontwikkeling. Het bewust zijn van eigen kracht, kwaliteiten en energieën zorgt voor een veilig gevoel wat essentieel is voor de natuurlijke ontwikkeling, zelfacceptatie en zelfwaardering.